17 Aralık 2010 Cuma

BASINDA PROJE HAKKINDA ÇIKAN YAZILAR 1

SAMSUN-SAYIN VALİMİZ 'ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLI VE MUTLU GÜLÜŞLERİ İÇİN EL ELE' PROJESİNİN STARTINI VERDİ
 Projenin amaçlarını ve hedeflerini anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa KASAPOĞLU, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edici hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya koyulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer bulmuştur. Bugün tüm dünya, sağlığın korunmasında hastalık oluşmadan önce yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde birleşmiş durumdadır. Samsun'da ağız ve diş sağlığı alanında koruyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamaları, önce ilköğretim okullarının anasınıflarından başlatmış bulunuyoruz. Amacımız koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmektir." dedi.
           Projenin içeriğini anlatan Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Akif ÖTER, 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele' isimli projeye başlamadan önce eyleme dönme sürecimiz 45 gündür. Bu projede öncelikli hedefimiz ana sınıfındaki çocuklarımızın ağız ve diş sağlığında düş çürüklerini tespit etmek, dişlerin çürümesini engellemek, çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmaktır.Buradan Sayın Valimizin himayelerinde başlattığımız bu projeye destek veren başta Sayın Valimize ve diğer emeği geçen kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum.’ dedi.
          Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY yaptığı konuşmasında, ”Samsunda çocuklarımız için çok önemsediğimiz bir projenin başlangıç tanıtımını sizlerle beraber yapıyoruz.Önemsediğimiz bu  proje, 6 yaş gurubundaki ana sınıfı öğrencilerimizi hedef alarak, onların sağlıklı bir birey  olarak yetişmelerine katkı sağlayacaktır.
           Hasta olmadan hasta yapabilecek ortamları ortadan kaldırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini üst noktaya taşıyabilmek çok önemli. Bugün Samsunda yaptığımız  bu çalışmada  amaç; koruyucu sağlık hizmetleri açısından önem arz eden ve çocuklarımızın karşı karşıya kalabileceği bir takım olumsuzlukları önceden tespit ederek kurtarmak, her türlü olumsuz etkilenmelere fırsat vermemektir.
     Bu amaçla bu projeyi başlattık ve hedefimizde bu çocuklarımızın önümüzdeki süreçte ağız ve diş sağlığı ile ilgili konularda sorun yaşamamalarına katkı sağlamaktır.Bu projenin yürütülmesinde  en önemli görev okul müdürlerine,ana sınıf öğretmenlerimize ve en  önemlisi de velilere düşmektedir. İl genelindeki anasınıfı öğrencilerimizin birinci sınıflarındaki 17 bin 50 civarındaki öğrenci hedef kitle olarak seçilmiş olup, yılda 4 defa belirli çalışmaların tekrarlanacağı bir çalışma olacaktır. Bu projeyi başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere, Ağız ve Diş sağlığı Merkezi,ilgili şube müdürlükleri yürütecektir. Milli Eğitim Müdürlüğü de bu projeye destek verecektir.
....yakalama noktasında herhangi bir engelle karşılaşmamış olacağız ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı sağlamış olacağız. Özellikle koruyucu sağlık hizmetleri bakımından ilde yürütmekte olacağımız başka çalışmalar olacak. Startını verdiğimiz ‘Kadın Sağlığı Projemiz’ Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlanacak olup,burada tanıtımını yaptığımız proje bugünden itibaren Samsun genelinde uygulanacaktır.Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
           23 Nisan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programın ardından okulun ana sınıfını ziyaret eden Valimiz Sayın Hüseyin AKSOY, çocuklarla diş sağlığı üzerine sohbet etti. Diş hekimlerin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdiği minik öğrencilere florjel uygulamasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterilirken, diş fırçası ve diş macunu da dağıtıldı.
           Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje tanıtımına ayrıca; Vali Yardımcısı Haluk ŞİMŞEK, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya ERTÜRK KOÇ, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa KASAPOĞLU ile  çok sayıda öğrenci, öğretmen, veli ve davetli katıldı.
Mutlu gülüşler için el ele tanıtıldı
17 Aralık 2010 Cuma 00:40

Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu gülüşleri için el ele projesi 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtıldı.
23 Nisan İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen “Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu gülüşleri için el ele” projesi tanıtımına, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, Ağız ve Diş Sağlığı Samsun Şube Müdürü Akif Öter ve protokol üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Samsun'da ağız ve diş sağlığı alanında koruyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan Flor jel uygulamasını öncelikle ilköğretim okullarının anasınıfından başlattıklarını, amaçlarının koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz dişlere sahip bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Diş hekimleri ve öğretmenlere bu proje kapsamında büyük önem düştüğünü dile getiren Kasapoğlu, projeye katkısı olan herkese teşekkür etti.
Vali Hüseyin Aksoy , Bu projenin tanıtımını 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda yapma kararı aldıklarını, Bugünden itibaren Samsun'un tüm ilçelerinde de bu uygulamanın başlayacağını, projenin yürütülmesinde ailelere de büyük önem düştüğünü söyledi.
Tanıtım sonunda Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, anasınıfı öğrencilerinin yanına giderek öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.


ÇOCUKLAR SAĞLIKLA GÜLSÜN DİYE ELELE
Samsun'da "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" projesinin başlatılmasını değerlendiren Vali Aksoy, proje sağlıklı bir şekilde işlediği takdirde çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi
17 Aralık 2010 Cuma 13:26
  Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.
Projenin açılışında Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri ve ana sınıfı öğretmenleri hazır bulundu.
Çürüksüz ve eksiksiz bir ağız
Projenin amaçlarını ve hedeflerini anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Bu yolla ağız ve diş sağlığının yönetilmesi deyince birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil aynı zamanda pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istiyoruz. Samsun'da ağız ve diş sağlığı alanında koruyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamaları önce ilköğretim okullarının anasınıflarından başlamış bulunuyoruz. Amacımız koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmektir" diye konuştu. Projenin içeriğini anlatan Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Akif Öter, " Hedefimiz ana sınıfındaki çocuklarımızın ağız ve diş sağlığında düş çürüklerini yakalamak, dişlerin çürümesini engellemek, çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak, diş eti hastalıklarını önlemek, diş kayıplarını en aza indirmek." dedi.
Vali Aksoy: "Başka çalışmalarımız olacak"
Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından Samsun'da başka çalışmalar da yapacaklarını açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, "Hasta olmadan hasta yapabilecek ortamları ortadan kaldırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini üst noktaya taşıyabilmek çok önemli. Ağız ve diş sağlığı sadece dişlerimizi ilgilendiren bir konu değil, başka rahatsızlıklara da neden olabilecek bir rahatsızlık. Bu projenin sağlıklı yürütülmesinde ana sınıfı öğretmenlerine ve velilerimize büyük işler düşüyor. Yılda 4 defa belirli çalışmaların tekrarlanacağı bir çalışma bu. İl genelindeki anasınıfı öğrencilerimizin birinci sınıflarındaki 17 bin 50 civarındaki öğrenci hedef kitle olarak seçildi. Hep beraber bu projeye sahip çıktığımızda hedeflediğimiz amaçları yakalama noktasında herhangi bir engelle karşılaşmamış olacağız ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı sağlamış olacağız. Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından önümüzdeki süreçte başka çalışmalarımız da olacak" şeklinde konuştu.
23 Nisan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programın ardından okulun ana sınıfını ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, çocuklarla diş sağlığı üzerine sohbet etti. Diş hekimlerin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdiği minik öğrencilere florjel uygulamasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterilirken, diş fırçası ve diş macunu da dağıtıldı.
İHA

ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI VE MUTLU GÜLÜŞLERİ İÇİN EL ELE 
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı. Projenin açılışında Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri ve ana sınıfı öğretmenleri hazır bulundu.Projenin amaçlarını ve hedeflerini anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edici hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya koyulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer bulmuştur. Bugün tüm dünya sağlığın korunmasında hastalık oluşmadan önce yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde birleşmiş durumdadır. Sağlığın korunması çalışmalarında eğitim vazgeçilmez ve öncelikli bir hedeftir. Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, örneğin diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da dişeti hastalıklarının görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir. Bu sosyal proje uygulaması bireylerin ve yansıması olan toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabilecekleri, tutumlarını değiştirebilecekleri ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanya başlatılması planlanmakta. Bu yolla ağız ve diş sağlığının yönetilmesi deyince birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil aynı zamanda pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istiyoruz. Samsun'da ağız ve diş sağlığı alanında koruyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamaları önce ilköğretim okullarının anasınıflarından başlamış bulunuyoruz. Amacımız koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmektir" dedi.Projenin içeriğini anlatan Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Akif Öter, " 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele' isimli projeye başlamadan önce eyleme dönme sürecimiz 45 gündür. Bu projede öncelikli hedefimiz ana sınıfındaki çocuklarımızın ağız ve diş sağlığında düş çürüklerini yakalamak, dişlerin çürümesini engellemek, çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak, diş eti hastalıklarını önlemek, diş kayıplarını en aza indirmek, bir sonraki gelecek nesillerin ana dişlerinin sağlıklı olmasını sağlayarak sağlıklı bir ağzı olan nesli oluşturmak. Ağzımızda eksik dişlerden mütevellit çocukların düzgün çiğneyememesi hazmı zorlaştırmakta, obezite denilen başka hastalık karşımıza çıkmakta" diye konuştu.Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından Samsun'da başka çalışmalar da yapacaklarını açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, "Hasta olmadan hasta yapabilecek ortamları ortadan kaldırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini üst noktaya taşıyabilmek çok önemli. Ağız ve diş sağlığı sadece dişlerimizi ilgilendiren bir konu değil, başka rahatsızlıklara da neden olabilecek bir rahatsızlık. Bu projenin sağlıklı yürütülmesinde ana sınıfı öğretmenlerine ve velilerimize büyük işler düşüyor. Yılda 4 defa belirli çalışmaların tekrarlanacağı bir çalışma bu. İl genelindeki anasınıfı öğrencilerimizin birinci sınıflarındaki 17 bin 50 civarındaki öğrenci hedef kitle olarak seçildi. Hep beraber bu projeye sahip çıktığımızda hedeflediğimiz amaçları yakalama noktasında herhangi bir engelle karşılaşmamış olacağız ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı sağlamış olacağız. Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından önümüzdeki süreçte başka çalışmalarımız da olacak" şeklinde konuştu.23 Nisan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programın ardından okulun ana sınıfını ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, çocuklarla diş sağlığı üzerine sohbet etti. Diş hekimlerin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdiği minik öğrencilere florjel uygulamasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterilirken, diş fırçası ve diş macunu da dağıtıldı.


ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI VE MUTLU GÜLÜŞLERİ İÇİN EL ELE
Vali Hüseyin Aksoy: 'İl genelindeki anasınıfı öğrencilerimizin birinci sınıflarındaki 17 bin 50 civarındaki öğrenci hedef kitle olarak seçildi. '


Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele' isimli proje Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.
Projenin açılışında Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri ve ana sınıfı öğretmenleri hazır bulundu. Sağlık Dergisi
Projenin amaçlarını ve hedeflerini anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, 'Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edici hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya koyulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer bulmuştur. Bugün tüm dünya sağlığın korunmasında hastalık oluşmadan önce yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde birleşmiş durumdadır. Sağlığın korunması çalışmalarında eğitim vazgeçilmez ve öncelikli bir hedeftir. Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, örneğin diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da dişeti hastalıklarının görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir. Bu sosyal proje uygulaması bireylerin ve yansıması olan toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabilecekleri, tutumlarını değiştirebilecekleri ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanya başlatılması planlanmakta. Bu yolla ağız ve diş sağlığının yönetilmesi deyince birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil aynı zamanda pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istiyoruz. Samsun'da ağız ve diş sağlığı alanında koruyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamaları önce ilköğretim okullarının anasınıflarından başlamış bulunuyoruz. Amacımız koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmektir' dedi.
Projenin içeriğini anlatan Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Akif Öter, ' 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele' isimli projeye başlamadan önce eyleme dönme sürecimiz 45 gündür. Bu projede öncelikli hedefimiz ana sınıfındaki çocuklarımızın ağız ve diş sağlığında düş çürüklerini yakalamak, dişlerin çürümesini engellemek, çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak, diş eti hastalıklarını önlemek, diş kayıplarını en aza indirmek, bir sonraki gelecek nesillerin ana dişlerinin sağlıklı olmasını sağlayarak sağlıklı bir ağzı olan nesli oluşturmak. Ağzımızda eksik dişlerden mütevellit çocukların düzgün çiğneyememesi hazmı zorlaştırmakta, obezite denilen başka hastalık karşımıza çıkmakta' diye konuştu.
Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından Samsun'da başka çalışmalar da yapacaklarını açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, 'Hasta olmadan hasta yapabilecek ortamları ortadan kaldırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini üst noktaya taşıyabilmek çok önemli. Ağız ve diş sağlığı sadece dişlerimizi ilgilendiren bir konu değil, başka rahatsızlıklara da neden olabilecek bir rahatsızlık. Bu projenin sağlıklı yürütülmesinde ana sınıfı öğretmenlerine ve velilerimize büyük işler düşüyor. Yılda 4 defa belirli çalışmaların tekrarlanacağı bir çalışma bu. İl genelindeki anasınıfı öğrencilerimizin birinci sınıflarındaki 17 bin 50 civarındaki öğrenci hedef kitle olarak seçildi. Hep beraber bu projeye sahip çıktığımızda hedeflediğimiz amaçları yakalama noktasında herhangi bir engelle karşılaşmamış olacağız ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı sağlamış olacağız. Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından önümüzdeki süreçte başka çalışmalarımız da olacak' şeklinde konuştu.
23 Nisan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programın ardından okulun ana sınıfını ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, çocuklarla diş sağlığı üzerine sohbet etti. Diş hekimlerin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdiği minik öğrencilere florjel uygulamasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterilirken, diş fırçası ve diş macunu da dağıtıldı.

Son Güncelleme: 17.12.2010 10:10:00


Çocukların Sağlıklı Ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.
Projenin açılışında Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri ve ana sınıfı öğretmenleri hazır bulundu.
Projenin amaçlarını ve hedeflerini anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edici hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya koyulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer bulmuştur. Bugün tüm dünya sağlığın korunmasında hastalık oluşmadan önce yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde birleşmiş durumdadır. Sağlığın korunması çalışmalarında eğitim vazgeçilmez ve öncelikli bir hedeftir. Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, örneğin diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da dişeti hastalıklarının görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir. Bu sosyal proje uygulaması bireylerin ve yansıması olan toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabilecekleri, tutumlarını değiştirebilecekleri ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanya başlatılması planlanmakta. Bu yolla ağız ve diş sağlığının yönetilmesi deyince birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil aynı zamanda pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istiyoruz. Samsun'da ağız ve diş sağlığı alanında koruyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamaları önce ilköğretim okullarının anasınıflarından başlamış bulunuyoruz. Amacımız koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmektir" dedi.
Projenin içeriğini anlatan Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Akif Öter, " 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele' isimli projeye başlamadan önce eyleme dönme sürecimiz 45 gündür. Bu projede öncelikli hedefimiz ana sınıfındaki çocuklarımızın ağız ve diş sağlığında düş çürüklerini yakalamak, dişlerin çürümesini engellemek, çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak, diş eti hastalıklarını önlemek, diş kayıplarını en aza indirmek, bir sonraki gelecek nesillerin ana dişlerinin sağlıklı olmasını sağlayarak sağlıklı bir ağzı olan nesli oluşturmak. Ağzımızda eksik dişlerden mütevellit çocukların düzgün çiğneyememesi hazmı zorlaştırmakta, obezite denilen başka hastalık karşımıza çıkmakta" diye konuştu.
Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından Samsun'da başka çalışmalar da yapacaklarını açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, "Hasta olmadan hasta yapabilecek ortamları ortadan kaldırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini üst noktaya taşıyabilmek çok önemli. Ağız ve diş sağlığı sadece dişlerimizi ilgilendiren bir konu değil, başka rahatsızlıklara da neden olabilecek bir rahatsızlık. Bu projenin sağlıklı yürütülmesinde ana sınıfı öğretmenlerine ve velilerimize büyük işler düşüyor. Yılda 4 defa belirli çalışmaların tekrarlanacağı bir çalışma bu. İl genelindeki anasınıfı öğrencilerimizin birinci sınıflarındaki 17 bin 50 civarındaki öğrenci hedef kitle olarak seçildi. Hep beraber bu projeye sahip çıktığımızda hedeflediğimiz amaçları yakalama noktasında herhangi bir engelle karşılaşmamış olacağız ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı sağlamış olacağız. Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından önümüzdeki süreçte başka çalışmalarımız da olacak" şeklinde konuştu.
23 Nisan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programın ardından okulun ana sınıfını ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, çocuklarla diş sağlığı üzerine sohbet etti. Diş hekimlerin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdiği minik öğrencilere florjel uygulamasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterilirken, diş fırçası ve diş macunu da dağıtıldı.
16.12.2010 12:16 TSİ
http://www.nethabercilik.com/ sitesinden 18.12.2010 tarihinde yazdırılmıştır
Cocukların Saglıgı Ve Mutlu Guluslerı Icın El Ele
Cocukların Saglıgı ve Mutlu Guluslerı Icın El Ele Projesı Samsun Valılıgı ve Il Saglık Mudurlugunun Hazırladıgı Projenın Tanıtımı 23 Nısam Ilkogretım Okulu'Nda Yapıldı. (anadolu Ajansı - Ender Sever)(20101216) Samsun
16 Aralık 2010 Perşembe   21:26
Çocukların Sağlıklı Ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele - Yerel Haberler
 Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.
16 Aralık 2010 - 12:20
Yerel Haberler : Çocukların Sağlıklı Ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.
Projenin açılışında Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri ve ana sınıfı öğretmenleri hazır bulundu.
Projenin amaçlarını ve hedeflerini anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edici hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya koyulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer bulmuştur. Bugün tüm dünya sağlığın korunmasında hastalık oluşmadan önce yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde birleşmiş durumdadır. Sağlığın korunması çalışmalarında eğitim vazgeçilmez ve öncelikli bir hedeftir. Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, örneğin diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da dişeti hastalıklarının görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir. Bu sosyal proje uygulaması bireylerin ve yansıması olan toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabilecekleri, tutumlarını değiştirebilecekleri ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanya başlatılması planlanmakta. Bu yolla ağız ve diş sağlığının yönetilmesi deyince birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil aynı zamanda pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istiyoruz. Samsun'da ağız ve diş sağlığı alanında koruyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamaları önce ilköğretim okullarının anasınıflarından başlamış bulunuyoruz. Amacımız koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmektir" dedi.
Projenin içeriğini anlatan Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Akif Öter, " 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele' isimli projeye başlamadan önce eyleme dönme sürecimiz 45 gündür. Bu projede öncelikli hedefimiz ana sınıfındaki çocuklarımızın ağız ve diş sağlığında düş çürüklerini yakalamak, dişlerin çürümesini engellemek, çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak, diş eti hastalıklarını önlemek, diş kayıplarını en aza indirmek, bir sonraki gelecek nesillerin ana dişlerinin sağlıklı olmasını sağlayarak sağlıklı bir ağzı olan nesli oluşturmak. Ağzımızda eksik dişlerden mütevellit çocukların düzgün çiğneyememesi hazmı zorlaştırmakta, obezite denilen başka hastalık karşımıza çıkmakta" diye konuştu.
Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından Samsun'da başka çalışmalar da yapacaklarını açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, "Hasta olmadan hasta yapabilecek ortamları ortadan kaldırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini üst noktaya taşıyabilmek çok önemli. Ağız ve diş sağlığı sadece dişlerimizi ilgilendiren bir konu değil, başka rahatsızlıklara da neden olabilecek bir rahatsızlık. Bu projenin sağlıklı yürütülmesinde ana sınıfı öğretmenlerine ve velilerimize büyük işler düşüyor. Yılda 4 defa belirli çalışmaların tekrarlanacağı bir çalışma bu. İl genelindeki anasınıfı öğrencilerimizin birinci sınıflarındaki 17 bin 50 civarındaki öğrenci hedef kitle olarak seçildi. Hep beraber bu projeye sahip çıktığımızda hedeflediğimiz amaçları yakalama noktasında herhangi bir engelle karşılaşmamış olacağız ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı sağlamış olacağız. Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından önümüzdeki süreçte başka çalışmalarımız da olacak" şeklinde konuştu.
23 Nisan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programın ardından okulun ana sınıfını ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, çocuklarla diş sağlığı üzerine sohbet etti. Diş hekimlerin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdiği minik öğrencilere florjel uygulamasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterilirken, diş fırçası ve diş macunu da dağıtıldı.
16.12.2010 12:16 TSİ
ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI VE MUTLU GÜLÜŞLERİ İÇİN EL ELE SAMSUN 16.12.2010 12:20:58IHA0368596-YRL/16-12-2010/368596/F:5 YRL
- ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI VE MUTLU GÜLÜŞLERİ İÇİN EL ELE
- SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 'ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLI VE MUTLU GÜLÜŞLERİ İÇİN EL ELE' İSİMLİ PROJE BAŞLATILDI
- VALİ HÜSEYİN AKSOY:
- "İL GENELİNDEKİ ANASINIFI ÖĞRENCİLERİMİZİN BİRİNCİ SINIFLARINDAKİ 17 BİN 50 CİVARINDAKİ ÖĞRENCİ HEDEF KİTLE OLARAK SEÇİLDİ"
Kaynak:
Vali Aksoy: Ağız ve Diş Sağlığı Projesini, Kalıcı Hale Getireceğiz 
16.12.2010 13:56:19  Samsun haberleri 
Samsun Valisi Aksoy, Birçok Hastalığın Başlangıç Yeri Olan Ağız ve Diş Sağlığının Çok Önemli Olduğunu, Bu Konuda Özellikle Çocukların Eğitilmesinde Ailelere Büyük Görevler Düştüğünü Söyledi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi. Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi. Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti. "Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi. Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti. "SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK" Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu. Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı. Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu. Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti. Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı. (Cihan Haber Ajansı)
Mutlu gülüşler projesi başladı

17 Aralık 2010 / 12:52
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı
Dün, 23 Nisan İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen projenin açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
17 BİN 50 CİVARINDA ÖĞRENCİ HEDEF KİTLE
Programda bir konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy, "Hasta olmadan hasta yapabilecek ortamları ortadan kaldırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini üst noktaya taşıyabilmek çok önemli. Ağız ve diş sağlığı sadece dişlerimizi ilgilendiren bir konu değil, başka rahatsızlıklara da neden olabilecek bir rahatsızlık. Bu projenin sağlıklı yürütülmesinde ana sınıfı öğretmenlerine ve velilerimize büyük işler düşüyor. Yılda 4 defa belirli çalışmaların tekrarlanacağı bir çalışma bu. İl genelindeki anasınıfı öğrencilerimizin birinci sınıflarındaki 17 bin 50 civarındaki öğrenci hedef kitle olarak seçildi. Hep beraber bu projeye sahip çıktığımızda hedeflediğimiz amaçları yakalama noktasında herhangi bir engelle karşılaşmamış olacağız ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı sağlamış olacağız' ifadelerini kullandı. Daha sonra diş hekimlerinin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdiği minik öğrencilere florjel uygulamasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi.
Zekeriya FIRAT
Vali Aksoy: Ağız ve diş sağlığı projesini, kalıcı hale getireceğiz
16/12/2010 13:38
SAMSUN (CİHAN)- Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi.
Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
"Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti.
"SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK"
Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.
Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu.
Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti.
Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.


Vali Aksoy: Ağız ve Diş Sağlığı Projesini, Kalıcı Hale Getireceğiz Samsun Valisi Aksoy, Birçok Hastalığın Başlangıç Yeri Olan Ağız ve Diş Sağlığının Çok Önemli Olduğunu, Bu Konuda Özellikle Çocukların Eğitilmesinde Ailelere Büyük Görevler Düştüğünü Söyledi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi.
Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

"Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti.

"SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK"

Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.

Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu.

Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti.

Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.

Vali Aksoy: Ağız ve diş sağlığı projesini, kalıcı hale getireceğiz
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilme
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi.
Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
"Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti.
"SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK"
Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.
Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu.
Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti.
Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.
Tarih: 16 Aralık 2010 Perşembe 11:38

Vali Aksoy: Ağız ve Diş Sağlığı Projesini, Kalıcı Hale Getireceğiz
Samsun Valisi Aksoy, Birçok Hastalığın Başlangıç Yeri Olan Ağız ve Diş Sağlığının Çok Önemli Olduğunu, Bu Konuda Özellikle Çocukların Eğitilmesinde Ailelere Büyük Görevler Düştüğünü Söyledi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi.
Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
"Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti.
"SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK"
Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.
Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu.
Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti.
Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.
(Kaynak:haberkamu.Com )16.12.2010 13:51:00

Vali Aksoy: Ağız ve diş sağlığı projesini, kalıcı hale getireceğiz
 Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi.
Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
"Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti.
"SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK"
Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.
Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu.
Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti.
Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.
 (CİHAN)             
Vali Aksoy: Ağız ve diş sağlığı projesini, kalıcı hale getireceğiz       
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi.
Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
"Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti.
"SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK"
Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.
Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu.
Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti.
Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.
2010-12-16 14:00:25
kentselhaber

Vali Aksoy: Ağız ve diş sağlığı projesini, kalıcı hale getireceğiz
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi.
Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
"Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti.
"SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK"
Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.
Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu.
Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti.
Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.


Vali Aksoy: Ağız ve diş sağlığı projesini, kalıcı hale getireceğiz
SAMSUN (CİHAN)- Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi. Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi. Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti. "Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi. Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti. "SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK" Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı. Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu. Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti. Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.

Vali Aksoy: Ağız ve diş sağlığı projesini, kalıcı hale getireceğiz
16 Aralık 2010 13:54:25

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi.
Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
"Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti.
"SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK"
Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.
Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu.
Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti.
Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.

(CİHAN)
Vali Aksoy: Ağız ve diş sağlığı projesini, kalıcı hale getireceğiz
SAMSUN (CİHAN)- Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.  Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi.
Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
"Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti.
"SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK"
Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.
Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu.
Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti.
Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.

Vali Aksoy: Ağız ve Diş Sağlığı Projesini, Kalıcı Hale Getireceğiz
Samsun Valisi Aksoy, Birçok Hastalığın Başlangıç Yeri Olan Ağız ve Diş Sağlığının Çok Önemli Olduğunu, Bu Konuda Özellikle Çocukların Eğitilmesinde Ailelere Büyük Görevler Düştüğünü Söyledi. 
Haber Yayın Tarihi: 16.12.2010 13:40
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, birçok hastalığın başlangıç yeri olan ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu, bu konuda özellikle çocukların eğitilmesinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Samsun Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda tanıtım programı düzenlendi.
Programa katılan Samsun Valisi Aksoy, ağız ve diş sağlığını; koruyucu sağlık hizmetleri ile birlikte daha kalıcı bir haline getirmeyi planladıklarını, özellikle anasınıfı seviyesindeki çocukların bir takım olumsuzluklardan korunması için bu projenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
"Ağız ve diş sağılığı konusunda sıkıntı yaşanmaması ve başka hastalıklara sebebiyet vermemesi en büyük arzumuz" diyen Aksoy, "Bu nedenle anasınıfı öğrencilerine yönelik başlatılan kampanyada anne babalara da büyük görevler düşüyor. Projenin amacına ulaşması için kampanyayı sürekli gündemde tutacağız. Okul müdürü, öğretmen ve aileler bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. Hep beraber bu projeye sahip çıkmalıyız." dedi.
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ise sosyal proje uygulaması ile bireylerin ve yansıması olan toplumun; ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabileceklerini, tutumlarını değiştirebileceklerini ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanyayı başlattıklarını kaydetti.
"SAĞLIĞIN KORUNMASINDA EĞİTİMİN ROLÜ BÜYÜK"
Ağız ve diş sağlığının yönetilmesi denilince, birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil, pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istediklerini belirten Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edeci hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya konulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer buldu. Bugün tüm dünya, sağlığın korumasında, hastalık oluşmadan yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde birleşmiş durumdadır." şeklinde konuştu.
Sağlığın korunması çalışmalarında eğitimin vazgeçilmez, öncelikli ve büyük bir hedef olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, "Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da diş eti hastalıklarını görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir." ifadelerini kullandı.
Kasapoğlu, "Toplumda ağız ve diş çalışmalarının bir ekip çalışması olarak yürütülmesi açısından birçok kamu kuruluşunun bilgi, deneyim, emek, birikimlerinin paylaşımı yanında, örgütsel ve ekonomik desteklerini de katılımı ile topumla yaygınlaştırılmış koruyucu uygulamalarla bireylerin sosyal sorumluluklarını geliştirmek, yaşam tarzını değiştirme boyutunu da kapsaması hedeflenmektedir. Böylelikle topluma yönelik çalışmalarla da toplumun ağız ve diş sağlık düzeyinin yükseltilmesinde de etkin ve etken olmak, arzu edilen sonuçlardan bir diğeridir." diye konuştu.
Samsun'da ağız ve diş sağılığı alanında, koyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamalarına önce ilköğretim okullarının ana sınıflarından başladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, amaçlarının; koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmek olduğunu kaydetti.
Program sonunda 23 Nisan İlköğretim Okulu anasınıfına giden Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, öğrencilere ağız bakım seti ve diş fırçası dağıttı.
 (Cihan Haber Ajansı)  
                   


Çocukların Sağlıklı Ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele
16 Aralık 2010 / 12:20
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 3 yıl sürecek olan "Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele" isimli proje Vali Hüseyin Aksoy'un katılımıyla 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.
Projenin açılışında Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, okul müdürleri ve ana sınıfı öğretmenleri hazır bulundu.
Projenin amaçlarını ve hedeflerini anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Diş hekimliği hizmeti yakın zamana kadar tedavi edici hizmetler içinde tanımlanıyordu. Ülke kaynakları ve gerçek ihtiyacın tam olarak ortaya koyulması, ağız ve diş sağlığı hizmet sunumu, patoloji oluştuktan sonra kendine yer bulmuştur. Bugün tüm dünya sağlığın korunmasında hastalık oluşmadan önce yapılan planlama ve çalışmaların yararlılığı konusunda Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde birleşmiş durumdadır. Sağlığın korunması çalışmalarında eğitim vazgeçilmez ve öncelikli bir hedeftir. Kamu ve özel teşebbüs kaynaklarının mevcut durumu düzeltmeye, örneğin diş çürüğünün toplumda görülme sıklığının ya da dişeti hastalıklarının görülme sıklığının azalması gibi bir başarıya ulaşması sağlanabilir. Bu sosyal proje uygulaması bireylerin ve yansıması olan toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda algılarını artırabilecekleri, tutumlarını değiştirebilecekleri ve davranış biçimlerine dönüşmesi için fırsat sağlayabilecek 3 yıllık bir kampanya başlatılması planlanmakta. Bu yolla ağız ve diş sağlığının yönetilmesi deyince birey ve toplumun sadece negatif sağlığını değil aynı zamanda pozitif sağlığını da hesaba katan, ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi ve kazanılmasını da içine alan bir anlayışı yerleştirmek istiyoruz. Samsun'da ağız ve diş sağlığı alanında koruyucu diş tedavilerinin ilk basamağı olan florjel uygulamaları önce ilköğretim okullarının anasınıflarından başlamış bulunuyoruz. Amacımız koruyucu uygulamalar ve önleyici tedavilerle çürüksüz ve eksiksiz bir ağız için mücadele etmektir" dedi.
Projenin içeriğini anlatan Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi Akif Öter, " 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele' isimli projeye başlamadan önce eyleme dönme sürecimiz 45 gündür. Bu projede öncelikli hedefimiz ana sınıfındaki çocuklarımızın ağız ve diş sağlığında düş çürüklerini yakalamak, dişlerin çürümesini engellemek, çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak, diş eti hastalıklarını önlemek, diş kayıplarını en aza indirmek, bir sonraki gelecek nesillerin ana dişlerinin sağlıklı olmasını sağlayarak sağlıklı bir ağzı olan nesli oluşturmak. Ağzımızda eksik dişlerden mütevellit çocukların düzgün çiğneyememesi hazmı zorlaştırmakta, obezite denilen başka hastalık karşımıza çıkmakta" diye konuştu.
Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından Samsun'da başka çalışmalar da yapacaklarını açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, "Hasta olmadan hasta yapabilecek ortamları ortadan kaldırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini üst noktaya taşıyabilmek çok önemli. Ağız ve diş sağlığı sadece dişlerimizi ilgilendiren bir konu değil, başka rahatsızlıklara da neden olabilecek bir rahatsızlık. Bu projenin sağlıklı yürütülmesinde ana sınıfı öğretmenlerine ve velilerimize büyük işler düşüyor. Yılda 4 defa belirli çalışmaların tekrarlanacağı bir çalışma bu. İl genelindeki anasınıfı öğrencilerimizin birinci sınıflarındaki 17 bin 50 civarındaki öğrenci hedef kitle olarak seçildi. Hep beraber bu projeye sahip çıktığımızda hedeflediğimiz amaçları yakalama noktasında herhangi bir engelle karşılaşmamış olacağız ve çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkı sağlamış olacağız. Koruyucu sağlık hizmetleri bakımından önümüzdeki süreçte başka çalışmalarımız da olacak" şeklinde konuştu.
23 Nisan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programın ardından okulun ana sınıfını ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, çocuklarla diş sağlığı üzerine sohbet etti. Diş hekimlerin ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verdiği minik öğrencilere florjel uygulamasının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterilirken, diş fırçası ve diş macunu da dağıtıldı.
16.12.2010 12:16 TSİ


Bafra
15.12.2010  “Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi” başladı. 
Hastanemize bağlı 4 kişilik Doktor ekibi ile Bafra Merkez İlköğretim okulları ana sınıfı öğrencilerine yönelik, proje kapsamında Ağız ve Diş kontrolleri yapıldı. Bafra 50. Yıl İlköğretim Okulu Ana sınıfı öğrencilerine yapılan Ağız ve Diş kontrollerinde öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.
Başlatılan proje kapsamında açıklama yapan Merkezimiz Başhekimi Mustafa Özdemir, “Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy başkanlığınca başlatılan ‘Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El El Projesi’ Bafra’da hizmet veren İlköğretim Ana Okullarında başlatılarak çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı taraması başlatılmıştır. Bu projede hastanemize bağlı 4 doktorumuz görevlendirilmiş olup, yapılan taramalar 6 ay sonra tekrar devam edecektir. Aynı zamanda öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi, dişlerin düzenli fırçalanmasındaki etkeni anlatılmaktadır. Yapılan çalışmalar sonunda ise öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edilmektedir” dedi.
Konuyla ilgili basın haberleri için linke tıklayınız.
İlgili resimlere ulaşmak için lütfen ANASAYFA üzerindeki Fotoğraf Galerisine bakınız...
Öğrencilere bakım
19 Aralık 2010 / 12:36
Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastanesi'ne bağlı 4 kişilik doktor ekibi ile Bafra Merkez İlköğretim Okulları ana sınıfı öğrencilerine yönelik ağız ve diş kontrolleri yapıldı
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun Valisi Hüseyin Aksoy himayesinde “Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi” başladı. Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastanesi'ne bağlı 4 kişilik doktor ekibi ile Bafra Merkez İlköğretim Okulları ana sınıfı öğrencilerine yönelik, proje kapsamında ağız ve diş kontrolleri yapıldı. Bafra 50. Yıl İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencilerine yapılan ağız ve diş kontrollerinde öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.
Başlatılan proje kapsamında açıklama yapan Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mustafa Özdemir, "Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Valimiz Hüseyin Aksoy başkanlığınca başlatılan 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El El Projesi' Bafra'da hizmet veren ilköğretim ana okullarında başlatılarak çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı taraması başlatılmıştır" dedi.Eren Karabiber/Bafra


'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri İçin El Ele Projesi' Kapsamında Öğretmenler Bilgilendirildi. Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri için el ele projesi' kapsamında öğretmenler bilgilendirildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Akif Öter, Atatürk İş Merkezi Toplantı Salonunda yapılan etkinlikte, proje kapsamında ağız ve diş sağlığının geliştirilmesi konusunda okul öncesi ve 1. sınıf öğretmenlerine bilgi verdi. Öter, ilerleyen günlerde proje kapsamında tüm okullara ağız bakım seti ve diş fırçası dağıtılacağını bildirdi. Etkinliğe, Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Aygün, Milli Eğitim Şube Müdürü Selim Kurtoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Yusuf Kılıç ve çok sayıda öğretmen katıldı. (HA-DLK-MHD) - SAMSUN 29.11.2010 18:53

Mutlu gülüş nasıl olur?
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin birlikte yürüttüğü 'Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri için el ele projesi' kapsamında öğretmenler bilgilendirildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Akif Öter, Atatürk İş Merkezi Toplantı Salonunda yapılan etkinlikte, proje kapsamında ağız ve diş sağlığının geliştirilmesi konusunda okul öncesi ve 1. sınıf öğretmenlerine bilgi verdi.  Öter, ilerleyen günlerde proje kapsamında tüm okullara ağız bakım seti ve diş fırçası dağıtılacağını bildirdi. Etkinliğe, Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Aygün, Milli Eğitim Şube Müdürü Selim Kurtoğlu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Yusuf Kılıç ve çok sayıda öğretmen katıldı. 
30.11.2010  11:05  






Hiç yorum yok: