19 Aralık 2010 Pazar

Vezirköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ADSM


Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri için El Ele Projesi

18 Aralık 2010

V2 v kopru adsm13

Çocuklarımızın Sağlıklı ve Mutlu Gülüşleri için El Ele Projesi kapsamında Samsun Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen “İlkokullarda flor jel uygulaması ve kalıcı diş çürüklerinin tedavisi ile ilgili” uygulamalı toplantı 29/11/2010 tarihinde saat 10:00’ da Vezirköprü Atatürk İş Merkezi toplantı salonunda ilçemiz Merkez ve Köy Anaokulunda ve İlköğretim 1. sınıfta görev yapan tüm öğretmenlerin katılımıyla yapılmıştır.

V1 v kopru adsm1

Toplantıya İlçe Sağlık Grup Başkanı Uzm.Dr.Süleyman AYGÜN, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Selim KURTOĞLU, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Müsadiye KÖSEOĞLU BİLİR, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Yusuf KILIÇ ,Toplum Sağlığı Merkezi Halk Sağlığı Uzmanı Dr.Cansever SÜREN , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin ÖZFİŞEK ve Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürlüğünden Diş Protez Teknisyeni Özden ÖZCAN katıldı. Eğitim Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Hekimi A.Akif ÖTER tarafından verilmiştir.

V3 v kopru adsm2

Toplantının Amacı
Toplumun doğumdan itibaren düzenli diş hekimi kontrolü ve eğitimi yolu ile Ağız ve Diş Sağlığı bilgilerinin artırılması doğru tutum ve alışkanlıkların oluşturulması, koruyucu uygulamalar ile hastalıkların yaygınlık ve şiddetinin azaltılması yaşam kalitesinin artırılması ve tedavi edici diş hekimliğine başlama yaşının yükseltilmesi ve tedavi ihtiyacının azaltılması amaçlanmaktadır.
Programın ilk aşaması olarak ; Okul öncesi sınıf öğrencilerinin genel ağız taramaları ve 6 yaş dişlerinin muayenesi, kontrol, fissur sealant ile flor jel uygulaması ve tedaviye alınması bu proje ile amaç ve hedeflenmektedir.

Uygulanması Hedeflenen Tedaviler
-0-6 yaş grubunun 6 ayda bir yapılacak olan kontrol muayeneleri,
-Koruyucu diş hekimliği uygulamaları (fissur sealant, yerel fluor uygulamaları......)
-Yer tutucular ( sabit ve hareketli )
-Diş çekimi
-Diş taşı temizliği
-Konservatif diş tedavileri
-Amputasyon
-Kanal tedavisi
Tedavisi tanımlanan grubun 6 ayda bir düzenli kontrollerinin yapılması ile ilgili olarak; toplantıya katılan ilçemiz Anasınıfı ve İlkokul 1. sınıf öğretmenlerine uygulamalı olarak geniş çaplı eğitim verilmiştir.

Başvuru linki: Vezirköprü Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ADSM

Hiç yorum yok: